Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
8.11.2020, Jáchym Šlik, aktualita
Blíží se konec životního cyklu Windows 10 verze 1903, která stále běží na více než 20 % počítačů. Pokud mezi ně patří také ten váš a rozhodnete se ignorovat upozornění Microsoftu, bude vám aktualizace nainstalována automaticky.
danno (335) | 9.11.20208:29
Obecne mi aktualzacie Win nevadia, ale uz 2x mi skoncil s chybou upgrade z verzie 1909 na verzie 2004 alebo 20H2. Chybovy kod je samozrejme len obecny, nikde v logu nenajdem, napr. ktory driver robi problemy. Ked casom odpisu aj verziu 1909, bude mi Microsoft opakovane stale vnucovat chybne konciace upgrady?
Odpovědět0  0
bcoufal (3) | 8.11.202017:55
Tak schválně, jestli se to týká i mých W10 ve verzi 1703. To je mimochodem poslední verze, která na mém PC fungovala stabilně ­(novější verze = nefunkční tiskárna, samovolné restartování a zamrzání do 4 hodin od startu PC apod.­).
Nakonec jsem s W10 spokojen. Už více jak 3 roky neznám problémy, změny nastavení, změny vzhledu, narušení funkčnosti. Za tu dobu žádný samovolný či vynucený restart. Paráda. PC nevypínám ­- jede pořád jak má.
Od té doby jsem nikdy neměl potřebu zkoušet novější aktualizace. T problémy, co jiní popisují na fórech mi za to nestojí.
Odpovědět7  3
nagasek (39) | 8.11.202021:12
1703 boze xD to je pravek.. ja nikdy zadne problemy nemel a cim novejsi aktualizace je tim je to aspon lepe stavene proti bezpecnostnim rizikum z webu pokud pouzivate PC bez internetu tak klidne ale stejnak byt na verzi 1703 je naprosta blbost i 1903 me prijde uz velmi zastarale. Ale pokud je dobry antivir tak si vystacite i s tou 1703 ale stejnak i tak to neni dobre pouzivat.
Odpovědět0  0
Lukáš Petříček (285) | 9.11.20200:46
Může být. Já mám několik strojů a většina větších aktualizací byla vždy s problémy. Výrazné zpomalení, opět se musí vypínat telemetrie a další, nastavení co jsem vypínal při prvotní instalaci a pak vždy někdo dostane ­"nápad­". Stejně tak superfetch a podobný ho*na, znovu se nainstaluje Edge, atd. jsou prostě případy, kdy aktualizace smysl nemají a mohou přinést akorát problémy. To, že se něco třeba půl dne na pomalejším připojení stahovalo, pak se to v noci instalovalo a pak dalšího půl dne odinstalovávalo při selhání, o tom ani nemluvě. I mě pobavila ­"Kvalita příspěvku: dobrá­(2­) nízká­(2­)­" Protože ostatní přesně vědí, jaké problémy máte a co je pro Vás nejlepší. :­-­) Stejně jako MS. Tu aktualizaci totiž potřebujete! Aneb já problém nemám, tak je problém u vás. Nebo si vymýšlíte a ostatní také. Microsoft totiž chyby nedělá. ;­-)
Odpovědět6  1
nagasek (39) | 9.11.202010:59
Ja osobne v tom vubec nevidim rozdily od doby co mam SSD od Micronu tez jsem za to vyplajznul palku navic za 2TB verzi... tak zadny upgrade windowsu nebo update mi nikdy nezpomalil uz system mozna jak jsem jeste jel na HDD tak jsem neco pocitoval ale ted vubec pocitac se chova jak na steroidech rychly jako blesk. Ve windowsuna plose jsem vzdy do 4 sekund ani ne.
Odpovědět0  0
honza1616 (3667) | 11.11.202010:56
To já zase mel problemy na prvních verzích Win, když jsem je 2x zkoušel a pak znovu 2x přecházel na Win7
Na třetí pokus už byl vše OK, od té doby nepamatuji nic závažného,
To že vypinate telemetrii celkem chápu, že chranite svoje soukromý,
Nicméně to je pak důvod proč nové updaty obsahují tolik chyb, Mrkvosoft prostě nemá telemetrii z tisíců různých kombinací HW a SW ,takže pak nemůže zajistit maximální kompatibilitu a může to někomu dělat problémy, zvlášť pokud používá nějaký specifický SW a HW se kterým nový OS neumím pracovat, protože MS nemel dostatecn pocet vzorku k testování
Pak se dívíte že z 50% případů dokáže nový update běžet naprosto bez problemu jen po čisté instalaci bez SW 3tích stran

To pak odráží mojí zkušenost,
Telemetrii mám zapnutou a používám jen běžný SW a HW který používá většina lidí
a z té většiny lidí se najde dost vysoké procento lidí co má taky telemetrii zapnutou a proto má MS dost dat k ladění aktualizací
Kdyby všichni měli telemetrii vypnutou tak OS nebude fungovat ani po čisté instalaci v minimální konfiguraci
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.